H EE αναλαμβάνει τον έλεγχο των συνόρων προς ανατολάς και την εγκατάσταση προσφύγων και λάθρο στην χώρα!

2015-09-22 18:56

Τον πλήρη έλεγχο των ανατολικών συνόρων ώστε η ΕΕ να μπορεί να καταγράψει-ταυτοποιήσει όλους τους πρόσφυγες-λαθρομετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα με σκοπό την εγκατάστασή τους στην χώρα, αποκτά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφού χαρακτηρίζεται "ασφαλής" και άρα δεν συντρέχει λόγος να φύγει κάποιος από αυτή αιτούμενος άσυλο αφού δεν κινδυνεύει!

Την Τετάρτη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό θα απαιτηθεί από την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει "ευρεία βοήθεια από την ΕΕ" ώστε να διαχειριστεί η ίδια την τεράστια εισροή προσφύγων-λαθρομεταναστών, εκχωρωντας έτσι τον έλεγχο των ανατολικών ελληνικών συνόρων

Όπως γράφουν οι Financial Times η ενέργεια θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες "όταν ο Αλέξης Τσίπρας παρευρεθεί σε μία εξαιρετικά σημαντική διάσκεψη" δύο μέρες αφού ορκίστηκε ως πρωθυπουργός για δεύτερη θητεία.

«Αυτό που μας λένε είναι ότι ''είμαστε έτοιμοι να μετεγκαταστήσουμε (τους πρόσφυγες)'', αλλά χρειαζόμαστε ένα απόλυτα σταθερό σύστημα καταγραφής τους όταν φτάνουν''», τόνισε ένας ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Γιατί είναι τόσ σημαντική η καταγραφή τους και όχι η μετεγκατάσταση;

Πολύ απλά γιατί κατά την σύνοδο της 14ης Σεπτεμβρίου των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ελλάδα και η Ιταλία συμφώνησαν στη δημιουργία ενός ή περισσότερων κέντρων πρώτης υποδοχής και καταγραφής προσφύγων στο έδαφός τους, και αποφάσισαν την οριστικοποίηση του καταλόγου των χωρών της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης που θεωρούνται "ασφαλείς" και κατά συνέπεια οι προερχόμενοι από αυτές ΔΕΝ δικαιούνται ασύλου!

Δηλαδή θα μένουν σε εμάς για πάντα. Αφού δεν κινδυνεύουν, ποιος ο λόγος να συνεχίσουν να κατευθύνονται στην Γερμανία; Και εμείς θυσιάσαμε το εθνικό μας συμφέρον προς χάρην του εθνικού συμφέροντος της Γερμανίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.