«Η Αθήνα πλέον περιμένει και προετοιμάζεται διά πάν ενδεχόμενο» διαμηνύει το Μαξίμου μέσω της Αυγής

2015-05-29 10:02

Ενώ το σκληρό «ροκ» στις διαπραγματεύσεις έχει αρχίσει με τους ευρωπαίους να απειλούν με τελεσίγραφα για οριστική λύση μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου συνιστούν ψυχραιμία και εκλαμβάνουν μεγάλο μέρος των απειλών που εκτοξεύονται με γοργούς ρυθμούς ως ύστατο μέσο πίεσης για περαιτέρω υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς στις απαιτήσεις των δανειστών.

Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο σημειώνουν αργή πρόοδο γιατί η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει άτακτες υποχωρήσεις, ενώ παραπέμπουν για μία ακόμη φορά σε πολιτική λύση. Ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης σημείωνε χθες χαρακτηριστικά ότι «μπορεί κάθε φορά να μας παραπέμπουν στα τεχνικά κλιμάκια, ωστόσο το γεγονός ότι η Ελλάδα την Παρασκευή θα αποτελέσει κεντρικό θέμα των G7 καθώς και η τριμερής Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ  δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πεντακάθαρα πολιτικό ζήτημα, το οποίο μπορεί να τελειώσει μόνο με μία καθαρά πολιτική λύση».

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαμηνύεται ότι τώρα γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα της πολυεπίπεδης διαπραγμάτευσης που γίνεται εδώ και τέσσερις μήνες, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε «βαρύ» γεωπολιτικό επίπεδο. Επιπλέον, τονίζουν ότι εξαιτίας της γεωπολιτικής χροιάς του ελληνικού ζητήματος πλέον αναμένονται οι παρεμβάσεις τόσο της αμερικανικής πλευράς στους G7, κατόπιν εντολής του Λευκού Οίκου, όσο και των Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ.