Η εκδρομή στην Ελβετία εξελίχθηκε σε ΘΡΙΛΕΡ για ένα σχολείο από την Άρτα!

2015-04-23 09:35
Φωτογραφία για Η εκδρομή στην Ελβετία εξελίχθηκε σε ΘΡΙΛΕΡ για ένα σχολείο από την Άρτα!
 
Πενήντα παιδιά και οι τρεις συνοδοί τους έμειναν "όμηροι" στην Ελβετία, χωρίς χρήματα... και εισιτήρια.

Το γραφείο ταξιδίων από την Αθήνα πήρε τα χρήματα της σχολικής εκδρομής και τους άφησε στα κρύα του λουτρού στην Ελβετία.

Οι μαθητές λυκείου της Άρτας και οι τρεις καθηγητές συνοδοί τους έκαναν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία με στόχο να δουν και το CERN.

Είχαν πληρώσει όλοι τους από 320 ευρώ για την εκδρομή και το πακέτο περιελάμβανε διαμονή σε ξενοδοχείο, εισιτήρια επιστροφής κλπ.

Όταν όμως μαθητές και καθηγητές έφτασαν στην Ελβετία με τρόμο διαπίστωσαν ότι το γραφείο ταξιδίων με έδρα την Αθήνα τους είχε εξαπατήσει. Είχε πάρει τα χρήματα αλλά δεν είχε κλείσει ούτε ξενοδοχείο, ούτε και εισιτήρια επιστροφής.

Μαθητές και καθηγητές έντρομοι συνειδητοποίησαν ότι βρίσκονταν σε μια ξένη χώρα χωρίς χρήματα ούτε για τη διαμονή τους, ούτε φυσικά και για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι γονείς. Μεταξύ αυτών και ένας εκ των βουλευτών του νομού Άρτας. Ειδοποιήθηκε το υπουργείο Παιδείας, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών και τώρα αναζητείται μια λύση ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στην Ιταλία και από 'κει να βρεθεί τρόπος να μπουν στο πλοίο για την Ελλάδα.