Η El Mundo για το σημερινό Eurogroup και την Ελλάδα

2015-09-11 16:53

Θα είναι το πρώτο Eurogroup στο οποίο η Ελλάδα θα καταλάβει σημαντικό μέρος της ατζέντας, αλλά δεν θα προκληθεί «φωτιά». Θα είναι το πρώτο Eurogroup μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα με τους δανειστές.

Πολλούς «νεωτερισμούς» θα περιλαμβάνει το Eurogroup και το Ecofin που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στο Λουξεμβούργο. Μια ακόμη είναι ότι οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα συζητήσουν για την πρόοδο του προγράμματος, δίχως να δημιουργήσουν «κλοιό» γύρω από την Ελλάδα (λόγω των εκλογών), ενώ θα βρουν μπροστά τους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά τον υπηρεσιακό ΥΠΟΙΚ, Γιώργο Χουλιαράκη.

Για το τι αναμένεται να συμβεί στο σημερινό Eurogroup, αλλά και στο άμεσο μέλλον (που είναι και το σημαντικότερο), η ισπανική εφημερίδα El Mundo δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ στο οποίο υπάρχουν και πληροφορίες της εφημερίδας από πηγές των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα συζητήσουν για την έκθεση των θεσμών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, τις λεπτομέρειες που μένουν να διευκρινιστούν, αλλά και για τις προοπτικές του προγράμματος. Εν συνεχεία, θα είναι η σειρά του κ. Χουλιαράκη να παρουσιάσει μια αντίστοιχη έκθεση από ελληνικής πλευράς.