Η επιστολή Ντάισελμπλουμ στον Τσίπρα: "Θα επανέλθουμε στο αίτημά σας μετά το δημοψήφισμα"

2015-07-01 22:55

Πιο εκβιαστής, πεθαίνεις! Ο λόγος για τον πρόεδρο του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε τον πληροφορεί ότι "θα εξετάσει το αίτημα για νέα δανειοδότηση στη βάση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος". Δηλαδή αν βγει "ΝΑΙ" θα ανοίξει τις τράπεζες. Αν βγει "ΟΧΙ" δεν θα τις ανοίξει (θα τις ανοίξουν οι πολίτες όμως με άλλους τρόπους...).

«Έλαβα την επιστολή σας της 30ης Ιουνίου, στην οποία ζητούσατε ξανά μια επέκταση του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας του EFSF, καθώς και απευθύνατε αίτημα για υποστήριξη από τον ESM», σημειώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Αρχικά, αναφορικά με το επιπλέον αίτημα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας του EFSF, το Eurogroup επιβεβαίωσε στις 30 Ιουνίου, την απόφαση του Eurogroup της 27ης Ιουνίου να μην υποστηρίξει μια παράταση, δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις που οδήγησαν σε εκείνη την απόφαση παραμένουν αμετάβλητες. Το ισχύον πρόγραμμα της οικονομικής βοήθειας του EFSF με την Ελλάδα έληξε στις 30 Ιουνίου 2015».

Θα επανέλθουμε στο αίτημα σας για την οικονομική στήριξη από τον ESM μόνο μετά και με βάση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», καταλήγει ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr