Η Γαλλία απλώνει ασπίδα προστασίας στην Ελλάδα

2015-07-09 14:17

Είναι προφανές πως μετά τις διαρκείς παρεμβάσεις των ΗΠΑ, τόσο προσωπικά του Μπαράκ Ομπάμα όσο και του Υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού, υπάρχει κινητοποίηση της Γαλλίας ώστε να σπάσει η Γερμανική αδιαλλαξία και να μειωθούν οι αντιστάσεις της Α.Μέρκελ. 
 
Μετά την απίστευτη ομιλία υπέρ της Ελλάδας του Γάλλου πρωθυπουργού, η Γαλλία περνάει και στις πράξεις κατόπιν οδηγιών των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Μ.ΟΜπάμα σε συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιού και άλλα 11 άτομα έβγαλε οργισμένη ομιλία λέγοντας: "έχω κάνει 8 παρεμβάσεις σε Μέρκελ-Ολάντ-Τουσκ! Δεν πρέπει η ΝΑ Ευρώπη να χάσει την Ελλάδα! Σημεώνεται ότι τόνισε και την καθηεμρινή του συνομιλία για ενημέρωση από τον πρέσβη Ν.Πίρς ενώ αναμένει μέχρι την Κυριακή αναλυτική έκθεση του αρχηγού της CIA, Tζων Μπρέναν για την κατάσταση στην Ελλάδα!
 
Με εντολή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχουν κινητοποιηθεί στη Γαλλία προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να μείνει στο ευρώ και να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο για την Αθήνα, όσο και για την Ευρώπη.