Η Ρωσία ξεκίνησε ασκήσεις σε όλη την επικράτεια της με σενάριο "ολοκληρωτικού πολέμου"

2015-03-14 17:48

Η Ρωσία προχώρησε σε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με χιλιάδες στρατιώτες να  λαμβάνουν μέρος σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου της χερσονήσου  της Κριμαίας, των νότιων  περιοχών κοντά την Ουκρανία, της θάλασσας του Μπάρεντς, της χερσονήσου Καμτσάτκα, της Αρμενίας, της Νότιας Οσετίας, και της Αμπχαζίας ,ακόμα και στην Αρκτική, υλοποιώντας ένα σενάριο "ολοκληρωτικού πολεμου".
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπει ακόμα και εισβολή σουνιτικών εξτρεμιστικών ομάδων στην κεντρική Ρωσία, καθώς η Μόσχα θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ τις ελέγχει.
 
Πρόκειται για τα σημεία τριβής με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά και της Αρκτικής που αναμένεται να είναι το μελλοντικό πεδίο συκγρούσεων καθώς κρύβονται τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η Ρωσία λαμαβάνει από εκεί τη μερίδα του "λέοντος" και ΗΠΑ,και Καναδάς θέλουν να πιστεύουν ότι μπορούν να το αμφισβητήσουν.
 
Περισσότεροι από 8.000 Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν ασκήσεις που θα διαρκέσουν έως τις αρχές Απριλίου σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της νότιας Ρωσίας, της Κριμαίας, της Αρμενίας και των αποσχισθεισών περιοχών της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, ανακοίνωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.