Η «τρέλα» των ελέγχων στα νησιά διώχνει τους τουρίστες και κλείνει τα μαγαζιά

2020-08-01 16:56

 

Σε μία ανεξήγητη κίνηση η κυβέρνηση προχωρά σε τιμωρητικούς ελέγχους στα μοναδικά νησιά που έχουν κάποια τουριστική κίνηση και συγκεκριμένα στη Μύκονο, στην Πάρο και στη Σαντορίνη. Αυτό έχει αποτέλεσμα τα μαγαζιά να κλείνουν και οι τουρίστες φεύγουν άρον-άρον.

Οι τιμωρητικοί έλεγχοι στο νησί της Μυκόνου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με την αστυνομία να προσπαθεί να βρει έστω και μία μικρή παράβαση για να προχωρήσει σε λουκέτο κι επιβολή προστίμου στα μαγαζιά, το οποίο θα παίξει πρώτη είδηση στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να δείξει η πως η κυβέρνηση «κάνει έργο».

Η εικόνα του ερμητικά κλειστού Queen, ενός από τα πιο διάσημα cocktail bars στα Ματογιάννια χθες το βράδυ, ήταν ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων.  Ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να μην το ανοίξει καθόλου, φοβούμενος ότι όσο και αν προσπαθούσε τελικώς θα του επιβαλλόταν πρόστιμο και κλείσιμο του μαγαζιού.

Μόνο στο Alemagou κλιμάκια πήγαν τρεις φορές σε διαφορετικές ώρες προσπαθώντας να βρουν παραβάσεις μη τήρηση των μέτρων, με αποτέλεσμα κι εκεί να τελειώσει πρόωρα η βραδιά.