Το ζήτημα της επίτευξης συμφωνίας ή όχι μεταξύ της Ελλάδος και των θεσμών ήδη « επηρεάζει» την ευρωπαϊκή οικονομία.  Τα χρηματιστήρια σε όλη την Ευρώπη ευρίσκονται σε «νευρική κρίση» αναμένοντας το άκουσμα των εξελίξεων για την Ελλάδα.

Είναι που λένε « κάποιοι» ότι η ΕΕ είναι προετοιμασμένη για ένα ενδεχόμενο Grexit. Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει και όποιος γνωρίζει στοιχειώδη απλά οικονομικά πρώτου έτους Πανεπιστημίου, « μαθαίνει» ότι όλα στην αγορά είναι θέμα « αίσθησης» και «κλίματος». Εάν οι επενδυτές νιώσουν ανασφαλείς ενεργούν κατά τρόπο που επιδεινώνει την οικονομία και τις επενδύσεις. Το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι εάν και εφόσον η Ελλάδα πτωχεύσει , την ίδια  ακριβώς στιγμή θα «στοχοποιηθεί» ο επόμενος, ο οποίος κατά τα λεγόμενα θα είναι η Ιταλία , μετά η Πορτογαλία και πάει λέγοντας  . Έτσι έχουν τα πράγματα και δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Κορυφαίοι  ευρωπαϊκοί  χρηματιστηριακοί δείκτες δείχνουν μια αρνητική τάση κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, σήμερα  Πέμπτη, έχοντας πτωτικές τάσεις για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ οι επενδυτές ευρίσκονται εν αναμονή των ειδήσεων,  σχετικά με το ζήτημα του χρέους στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανταλλαγή δεδομένων, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεωνRIA Novosti

Στις 11.01 MSK ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε -0,67% στις 6,902.90 μονάδες, ο γερμανικός δείκτης  DAX 30 είναι στο –  0,25% και στις 11,322.05 μονάδες, ενώ ο γαλλικός  δείκτης CAC 40 στο – 0,55%  και στις 4935 μονάδες.

Οι διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με την  τρόικα είναι σε σημείο καμπής, αναφέρουν όλα τα πρακτορεία  .

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εκφράζει την ανησυχία της για την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας της, γράφει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές της τράπεζας . Η ΕΚΤ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ενέκρινε την παροχή οικονομικής βοήθειας έκτακτης ανάγκης (έκτακτη ενίσχυση σε ρευστότητα – ΕΛΑ) των ελληνικών τραπεζών.

Τα στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα, η οποία δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι η οικονομία της χώρας κατά το πρώτο τρίμηνο είναι σε ύφεση.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι Ευρωπαίοι με την στάση τους αυτή νομίζουν , ότι θα βάλουν «φωτιά και θα κάτσουν στην απέναντι όχθη να χαζέψουν το θέαμα» .  Η φωτιά θα μεταδοθεί ακαριαία και στα δικά τους « σπίτια» , και θα κάψει ακόμα και τις Βρυξέλλες, σαν την Ρώμη από τον Νέρωνα πριν πολλούς αιώνες , αυτό είναι το μόνο σίγουρο .

Σε περίπτωση δανειοδότησης της Ελλάδος από τους BRICS  το ευρώ θα » καταβαραθρωθεί »  τουλάχιστον.