Ινδία: Συνετρίβη αεροσκάφος σε αεροδρόμιο - Δεκάδες νεκροί

2020-08-07 22:25

 Αεροσκάφος της Air India Express, στο οποίο επέβαιναν 191 επιβάτες και πλήρωμα, συνετρίβη στο αεροδρόμιο Calicut στην Ινδία.

Το αεροπλάνο βγήκε εκτός πορείας στον αεροδιάδρομο, κατά τη διαδικασία προσγείωσης, με αποτέλεσμα να πέσει σε κοιλάδα βάθους 35 μέτρων και η άτρακτός του να κοπεί στα δύο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος είναι νεκρός, ενώ ο συγκυβερνήτης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, διασώστες και αστυνομικές δυνάμεις, καθώς πολλοί επιβάτες έχουν τραυματιστεί.

Η πτήση ξεκίνησε από το Ντουμπάι κι είχε προορισμό το αεροδρόμιο Calicut. Παραμένουν άγνωστα, μέχρι στιγμής, τα αίτια της συντριβής, αλλά στην περιοχή έβρεχε καταρρακτωδώς, ενώ -όπως έγινε γνωστό- το αεροσκάφος βρισκόταν επί 20 λεπτά γύρω από το αεροδρόμιο, προσπαθώντας να προσγειωθεί.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο συγκυβερνήτης κατέληξε, με τον αριθμό των θανάτων να ανέρχεται στους 14π. Υπάρχουν, ακόμα, αναφορές για 123 τραυματίες, ενώ αρκετοί επιβαίνοντας μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος και είναι καλά στην υγεία τους.