ΗΠΑ και Τουρκία αποφασίζουν για την δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία

2015-08-07 16:47

 
Το Σεπτέμβριο θα πάει να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Μ.Ομπάμα στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με τον οποίο θα συμφωνήσουν τις αλλαγές συνόρων στη Μ.Ανατολη,με την δημιουργία ζωνών ασφαλείας και διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων στην Β.Συρία!
 
Δημόσια ομολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν ότι η Άγκυρα υποστήριξε άμεσα τους  ισλαμιστές στη Συρία φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Hurriyet: "αν δεν υπήρχε η υποστήριξη της Τουρκίας,Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ στους αντάρτες στη Συρία αυτοί δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα".
 
Σημείωσε ότι Άγκυρα , Riyad και Doha διοχέτευσαν στρατιωτική και λογιστική υποστήριξη στους τρομοκράτες, εννοώντας ότι όχι μόνο τους εξόπλισε και τους εφοδίασε με όπλα και άνδρες αλλά τους πρόσφερε και ιατρική υποστήριξη, τροφές κ.α.
 
Η ομολογία Ερντογάν επέρχεται την στιγμή που ο ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu αρνείται κάθε συνεργασία Τουρκίας,Σαουδικής Αραβίας στην υποστήριξη των ξένων τρομοκρατών.Οι δήλώσεις του επίσης επήλθαν μετά την ανακοίνωση από αραβικά μίντια ότι η Τουρκία προετοιμάζουν το έδαφος για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία.