Κ.Λαπαβίτσας: "Παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών"

2015-09-03 07:11

O Κώστας Λαπαβίτσας, σε νέες του δηλώσεις, υποστήριξε ότι η ΛΑΕ δεν είναι το κόμμα της δραχμής. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ThePressProjec», ο οικονομολόγος ανέφερε πως η Λαϊκή Ενότητα ότι θα προχωρήσει σε παύση πληρωμών και θα επιζητήσει τη διαγραφή του χρέους, υπογραμμίζοντας πως «θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι μιλούν για σχέδιο Σόιμπλε».
 
Την ίδια ώρα, ο Λαπαβίτσας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η Λαϊκή Ενότητα είναι το κόμμα της δραχμής, επαναλαμβάνοντας πως το εθνικό νόμισμα είναι «εργαλείο», ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις της ΛΑΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει εθνικοποίηση των τραπεζών και να γίνουν δημόσιες επενδύσεις.
 
Μάλιστα, χαρακτήρισε καταστροφική την αγροτική πολιτική της ΕΕ για τον αγροτικό τομέα και υπεραμύνθηκε της άποψης ότι «κανείς δεν έχει τα κότσια να βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ αν φύγει από το ευρώ».
 
Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στη ΛΑΕ, είπε πως δημιουργήθηκε με ταχύτητα αστραπής αλλά σημείωσε πως μετά τις εκλογές, «θα έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες για να εξελιχθεί σε αυτό που θέλουμε».