Κ.Μητσοτάκης: «Αν αγοράσω το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V θα πέσει η κυβέρνηση»

2021-04-03 13:21

Σε μία κυνική ομολογία προχώρησε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τριτολογία του όπου υποστήριξε πως δεν κάνει απόπειρα αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V γιατί αν το κάνει θα πέσει η κυβέρνηση!  

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, απαντώντας γιατί η Ελλάδα δεν εισάγει το ρωσικό εμβόλιο, αφού αρχικά ανέφερε μία σειρά από έωλες δικαιολογίες ανέφερε τελικά εμμέσως πλην σαφώς πως αν το αγοράσει θα πέσει η κυβέρνηση! «Εκτός αν στο βάθος του μυαλού σας υπάρχει μια σατανική σκέψη ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα, αυτό που έγινε στη Σλοβακία, όπου ο τέως συνάδελφός μου, επιχείρησε να αγοράσει το εμβόλιο Sputnik, έγινε φοβερή πολιτική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του. Αν αυτό έχετε στο μυαλό σας, φοβάμαι δεν θα σας κάνω το χατίρι», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Αλήθεια από ποιους θα δημιουργηθεί η πολιτική κρίση εφόσον σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση και η κοινωνία στηρίζει την εισαγωγή του Sputnik-v; Από το ΜέΡΑ 25 ή από το ΚΙΝΑΛ;