«Κάλπες» δείχνουν οι εξελίξεις εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές

2015-06-24 22:29

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο έπειτα από 6 ώρες η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τους Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντομπρόβσκις, Ντράγκι, Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε αδιέξοδο χωρίς να υπάρξει σύγκλιση απόψεων σε κανένα σχεδόν θέμα, δηλαδή σε αυτό που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση και σε αυτό που πρότεινε το ΔΝΤ και η Γερμανία.

Πληροφορίες ακόμη αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιδιώξει νέα συνάντηση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο δηλαδή με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσούα Ολάντ αύριο ή μεθαύριο επιδιώκοντας κάποια πολιτική φόρμουλα στην διαπραγμάτευση, αλλά τα αποτελέσματα από αυτή την νέα πρωτοβουλία αναμένονται φτωχά αν όχι αποτυχημένα εκ του προοιμίου.

Αυτό γιατί η Γερμανία φέρεται αποφασισμένη να συνταυτιστεί με την στάση του ΔΝΤ εγείροντας σοβαρά ερωτήματα κατά πόσο θέλει πραγματικά να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Εθνικές εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους στις 2 Αυγούστου, θα είναι η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο και καταστεί υποχρεωτικό από το περιεχόμενο της συμφωνίας η έγκρισή της από το λαό.ες.