"Καμπάνες" στα κανάλια για φίμωση και λογοκρισία κατά του Λαϊκού Συνδέσμου

2015-03-16 19:20

Καθαρογράφησαν σήμερα οι πρόσφατες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που αφορούσαν τις παραβάσεις των τηλεοπτικών σταθμών με τις οποίες καταλύονταν η πολιτική πολυφωνία και η παρουσίαση απόψεων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα στο Mega Channel επέβαλλε πρόστιμο 15.000 ευρώ, επειδή στο δελτίο ειδήσεων της 12ης Νοεμβρίου 2014 προβλήθηκαν όλες οι απόψεις και τα δελτία Τύπου όλων των κομμάτων για τις διαπραγματεύσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με την τρόικα πλην Χρυσής Αυγής. Ο τηλεοπτικός σταθμός δεν εξασφάλισε την από το νόμο επιβαλλομένη πολιτική πολυφωνία, την πολυμέρεια και τον έμπρακτο σεβασμό στη διατύπωση διαφορετικών απόψεων.

Εν συνεχεία επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον Alpha, επειδή στο δελτίο ειδήσεων της 29ης Δεκεμβρίου 2014 για το θέμα της μη εκλογής του Σταύρου Δήμα στην προεδρία της Δημοκρατίας και της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές προβλήθηκαν οι δηλώσεις και τα δελτία Τύπου όλων των κομμάτων (ακόμα και του Σταύρου Θεοδωράκη που δεν ήταν αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος τότε) πλην Χρυσής Αυγής.

Ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός δεν τήρησε την υποχρέωση για αντικειμενική, αμερόληπτη και ισότιμη παρουσίαση όλων των απόψεων όλων των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο.

Τέλος, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 γιατί στο δελτίο ειδήσεων της 7ης Νοεμβρίου 2014 για το θέμα του Eurogroup προβλήθηκαν οι δηλώσεις και οι θέσεις όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr