Κανονικά το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη

2015-06-15 17:01
Φωτογραφία για Κανονικά το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη
 
Κανονικά θα ταξιδέψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη στη Ρωσία, προκειμένου να συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Ήταν προγραμματισμένο το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη. Δεν υπάρχει λόγος ακύρωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν ρωτήθηκε αν η επίσκεψη θα γίνει κανονικά, δεδομένης της διακοπής της διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης, ο κ. Τσίπρας θα είναι ούτως ή αλλως σε στενή επικιονωνία με τον ΥΠΟΙΚ, ο οποίος θα συμμετάσχει στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

Το Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου. Ο Πρωθυπουργός είχε προσκληθεί να δώσει το παρών από τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε επισκεφθεί το Κρεμλίνο.

Πρόκειται να είναι ένας από τους τιμώμενους πολιτικούς ηγέτες του Φόρουμ που διοργανώνεται ετησίως υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο θα συναντηθεί εκ νέου κατ' ιδίαν