Κιλκίς: Οι μισοί μαθητές στο γυμνάσιο της Αξιούπολης είναι αλλοδαποί

2020-09-15 14:28

Την αντίδρασή τους εκφράζουν οι γονείς μαθητών του γυμνασίου της Αξιούπολης, στο Κιλκίς, για τα μικτά τμήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Ο όγκος μαθητών προερχόμενων από άλλες χώρες είναι μεγάλος, καθώς στην πρώτη τάξη του γυμνασίου έχουν εγγραφεί για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα 46 αλλοδαποί μαθητές που διαμένουν σε διαμερίσματα στους αστικούς ιστούς Πολυκάστρου και Αξιουπόλεως και κυρίως στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας και 51 μαθητές ελληνικών οικογενειών.

Οι αλλοδαποί μαθητές δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, ενώ υπάρχει και ζήτημα υγιεινής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι γονείς τονίζουν ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, αλλά θα πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα τμήματα, καθώς η παρουσία μαθητών με ουσιαστικά μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας θα επιδράσει αρνητικά στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για το σύνολο των μαθητών και θα πέσει το μαθησιακό επίπεδο συνολικά, σε ολόκληρη τη τάξη.

Το θέμα είχε τεθεί και στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, από πλευράς της δημοτικής αρχής Παιονίας, της κοινότητας Αξιούπολης και εκπροσώπων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, χωρίς ωστόσο να λάβουν δεσμεύσεις από μέρους της για αλλαγή των δεδομένων.