Κωνσταντοπούλου .: Υπήρχε σχέδιο Β, αλλά ο Τσίπρας αποφάσισε να συμπράξει με τους δανειστές

2015-09-16 10:13

Συνομιλίες της με τον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη με αντικείμενο την προετοιμασία σχεδίου Β' αποκαλύπτει στη συνέντευξη της στο NEWS 247  η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 
 
 

Η Πρόεδρος της προηγούμενης Βουλής κατηγορεί τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό ότι ζητούσε τη διερεύνηση εναλλακτικών, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να συμπράξει με τους δανειστές στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την προετοιμασία του τρίτου μνημονίου.

Αναφέρει ειδικότερα πως γνωρίζει ότι υπήρξε συνάντηση της με τον κ.Τσίπρα, στην οποία συμμετείχε και ο κ.Βαρουφάκης και κατά την οποία ενημερώθηκε πως ο τότε πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή στον τότε υπουργό Οικονομικών να διερευνήσει την ύπαρξη εναλλακτικών.

Ταυτόχρονα όμως, προσθέτει, το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού δεν προετοίμασε κατάλληλα τη διαπραγμάτευση, στην οποία κατά την κ.Κωνσταντοπούλου βρέθηκαν να έχουν ρόλο πρόσωπα με διοικητική και υπηρεσιακή σχέση με το γραφείο του παραιτηθέντος πρωθυπουργού, χωρίς να υπάρχει νομική και επιστημονική υποστήριξη.

Χαρακτηρίζει μοιραίο πρόσωπο στη διαπραγμάτευση και την αποτυχία του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το Γιάννη Δραγασάκη, αφήνοντας αιχμές για την αναβάθμιση του όπως και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

“Η σημερινή μου αίσθηση είναι ότι ο πρωθυπουργός ο παραιτηθείς από ένα σημείο και μετά αποφάσισε να συμπράξει με τους δανειστές στη διάλυση του κόμματος του και στην προώθηση του πιο σκληρού μνημονίου. Για αυτή την απόφαση φέρει ακέραια την ευθύνη”, καταλήγει.