Κόντρα Μεϊμαράκη-Χρυσής Αυγής

2015-08-12 13:22

Με αφορμή το μεταναστευτικό, ξεκίνησε χθες μία σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας- Χρυσής Αυγής, η οποία αφορά και τη δεξιά αντιμνημονιακή ψήφο. Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε υπονοούμενα για τη στάση της ΧΑ, η ηγεσία της οποίας είναι υπόδικη, λέγοντας ότι το κόμμα του κ.Μιχαλολιάκου “ενάμιση μήνα που το μεταναστευτικό κλιμακώνεται δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για το θέμα. Ίσως να έχει κάνει κάποια συναλλαγή με το ΣΥΡΙΖΑ”.

 
 
 

Με τον τρόπο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θέτει ως στόχο της ΝΔ το κέντρο φιλοδοξώντας όμως να εκφράσει και τις δεξιές της ρίζες, ξεκίνησε μία επίθεση κατά της ΧΑ, προκειμένου να περιορίσει τυχόν νέες διαρροές δεξιών αντιμνημονιακών ψηφοφόρων τόσο από τη ΝΔ όσο και από τους ΑΝΕΛ, που συγκυβερνούν με το ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίζουν το τρίτο μνημόνιο, προς το ναζιστικό κόμμα.

Θέλησε δηλαδή έτσι να αποδομήσει τόσο το “προφίλ του θύματος” που επιχειρεί να καλλιεργεί η ΧΑ, όσο και την προσπάθεια της να παρουσιάζει εαυτόν ως μαχητή κατά της αριστεράς. Υπάρχει βεβαίως και η ανησυχία στη Συγγρού ότι η κατάσταση με το μεταναστευτικό θα οδηγήσει εκ νέου ψηφοφόρους σε ακραίες επιλογές και πως υπάρχει ο κίνδυνος η ΧΑ να ενισχυθεί στις αναμενόμενες κάλπες.

Η ΧΑ απάντησε σε σκληρό ύφος, με μία ανακοίνωση που είχε τίτλο: “Βαγγέλα είσαι ψεύτης ή καθυστερημένος;” Χαρακτήρισε “ντοράκια” και “αρχιψεύταρο” τον πρόεδρο της ΝΔ