Κορωνοϊός: Η Κομισιόν έδωσε άδεια κυκλοφορίας στη ρεμδεσιβίρη

2020-07-03 17:58

Το πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, το οποίο πήρε το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του από την Κομισιόν, είναι η ρεμδεσιβίρη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την Παρασκευή (03/07) άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση στο αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη, για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρά συμπτώματα του ιού COVID-19.

«Δεν θα φεισθούμε καμίας προσπάθειας να αποκτήσουμε αποτελεσματικές θεραπείες ή εμβόλια κατά του κορονοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία πρόσθεσε: «Η σημερινή παροχή άδειας κυκλοφορίας στο πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση του COVID-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μάχη κατά αυτού του ιού».

Όπως πρόσθεσε, η άδεια δόθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης, «αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα της ΕΕ να αντιδρά γρήγορα μόλις διατίθενται νέες θεραπείες. Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι βασική προτεραιότητα της Κομισιόν και για το λόγο αυτόν τα στοιχεία για τη ρεμδεσιβίρη εξετάστηκαν σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα».