κυβέρνηση: «Κάντε έστω και μία δόση»

2021-08-01 17:41

Ως προς τα κρούσματα το υψηλότερο σημείο του αναμένεται στις 10 με 12 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος προσδιόρισε τον μέσο εβδομαδιαίο όρο των κρουσμάτων του κοροναϊού-σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο- στα 3.400,βεβαια πριν λιγες ημερες μιλαγε για 10000 κρουσματα! Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα έφτασε χθες στα 2.070, η απόσταση μέχρι τις προβλέψεις του Αυγούστου δεν είναι μεγάλη, ενώ εξαρτάται ευθέως από την έξοδο των εκδρομέων.

Εκτός αυτού σε περίπτωση που επικρατήσει η χαλαρότητα, τα επιδημιολογικά μοντέλα προβλέπουν πως ο Δεκαπενταύγουστος θα αποτελέσει τη γέφυρα του τέταρτου κύματος για τη συνέχιση του τον Σεπτέμβριο. 

Εμβολιασμός – έστω και μία δόση- πριν τις διακοπες

Υπό αυτό το πρίσμα αυτό, πριν λίγες ημέρες απηύθυνε έκκληση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εστιάζοντας κυρίως στο νεανικό ακροατήριο της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας συνέστησε στους νέους να εμβολιαστούν «έστω και με μία δόση πριν πάνε διακοπές», ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες άνω των 55 ετών, τους προειδοποίησε να προσέλθουν άμεσα στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς «αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο».

Αναγνωρίζοντας ως ορόσημο τον Δεκαπενταύγουστο, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε πως πρόκειται παραδοσιακά για τη γιορτή, στην οποία συγκεντρώνεται όλη η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι, δηλαδή οι νεότεροι έρχονται σε επαφή με τους ηλικιωμένους, οπότε πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι, για να είμαστε ασφαλείς, σημείωσε ο κ. Κικίλιας.