Λαγκάρντ για δημοψήφισμα: Θα ψηφίσουν για μία πρόταση που δεν θα υπάρχει - Η προειδοποίηση για την πληρωμή

2015-06-28 07:39

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού ΤαμείουΚριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο BBC δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση προγραμματίζει ένα δημοψήφισμα για την πρόταση των δανειστών η οποία όμως, όπως σημειώνει, δεν θα ισχύει μετά την Τρίτη οπότε λήγει και το πρόγραμμα.

Όπως διευκρίνισε η κα Λαγκάρντ οι έλληνες πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για μία πρόταση που δεν θα είναι πλέον σε ισχύ. 

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο γύρο διαπραγματεύσεων, λέγοντας πως υπάρχει ακόμα χρόνος για την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει γνώμη επί του δημοψηφίσματος και να αποδεχθεί τις προτάσεις των δανειστών. 

Σημείωσε ωστόσο πως εάν στο δημοψήφισμα υπάρξει μία ισχυρή ψήφος υπέρ της παραμονής στο ευρώ και την αποκατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τότε οι πιστωτές θα είναι στη διάθεση της χώρας για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Σε άλλη συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CNBC προειδοποίησε πως εάν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ την Τρίτη τότε θα ενεργοποιηθούν διαδικασίες αρνητικές για την Ελλάδα. 

Και σε αυτή τη συνέντευξη εξέφρασε την ελπίδα της πως τελικώς θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε για άλλη μία φορά πως το ΔΝΤ δεν είναι ο κακός των διαπραγματεύσεων.