lockdown: Ίδια κρούσματα ένα μήνα μετά!

2020-12-02 20:14

Τα lockdown όπως αποδείχτηκε στην πράξη δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα η πανδημία όχι απλώς δεν υποχωρεί αλλά εντείνεται με τα σημερινά κρούσματα στην χώρα είναι 2.186!

Για να καταλάβουμε πως ήταν η κατάσταση στις 4 Νοεμβρίου όταν ξεκίνησε η καραντίνα τότε είχαμε 2.646 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα και πολύ λιγότερους θανάτους και διασωληνωμένους.

 

Αν σκεφθούμε ότι ο κύκλος της μόλυνσης και της εμφάνισης της νόσου (όπου έχει ενδείξεις, δηλαδή στο 1-2% περίπου) είναι 30 ημέρες, σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο σχεδόν, χωρίς καμία βελτίωσης με τέσσερις «σειρές» να έχουν νοσήσει πετά το lockdown.

Άρα το lockdown έχει αποτύχει πανηγυρικά, όπως άλλωστε έχει αποτύχει και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε άρση των lockdown, χωρίς σημάδια υποχώρησης ή καταστολής της πανδημίας.

Το γεγονός ότι αποδεικνύεται τώρα ότι και η Κίνα έδινε ψευδή στοιχεία για τους νεκρούς και τον αριθμό των νοσούντων και πρακτικά είχα αποτύχει η αντιμετώπιση με Lockdown της πανδημίας και την υποχρεωτική μασκοφορία, απλώς είναι επιβεβαίωση ότι οι lockdown δεν αποδίδουν όπως υποστηρίζουν οι κυβερνήσεις που τα επέβαλαν και αποδεικνύεται ότι είχαν δίκιο κυβερνήσεις όπως των ΗΠΑ, της Βραζιλίας, της Σουηδίας κλπ. που δεν επέβαλαν ποτέ γενικό lockdown.

Αν στην Κϊνα δεν είχε υπάρξει ταχεία παραγωγή και του Favipiravir και εσπευσμένη παραγωγή και υποχρεωτικός εμβολιασμός (άγνωστο το τι θα παρουσιάσουν στο μέλλον οι εμβολιασμένοι) η Κίνα δεν θα ξεμπέρδευε ποτέ. Αλλά αυτό δεν μπορούσε να γίνει στις δυτικές χώρες που κράτησαν από το παράδειγμα της Κίνας μόνο το εμπάργκο.

 
 

δώ να σημειώσουμε τα όσα είπε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού καθώς παραδέχθηκε πως δεν γνωρίζουμε πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα. 

"Δεν ξέρουμε πραγματικά πόσα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού, δεν είναι εύκολο γιατί μια μέρα έχουμε 20.000 και 30.000 τεστ και την άλλη 10.000", δήλωσε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Πρόληψης υπογραμμίζοντας ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ, τα οποία να είναι και αντιπροσωπευτικά.

Όπως είπε, είναι δύσκολο να πει κανείς αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει μείωση των κρουσμάτων, διότι δεν γίνονται στοχευμένα τεστ αλλά, όσοι έχουν συμπτώματα εξετάζονται οι ίδιοι.