λοιμωξιολόγοι: «Δεν υπήρξε αύξηση κρουσμάτων από το click away» - Τότε γιατί έκλεισαν τα μαγαζιά;

2021-01-09 17:28

 

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης, προχώρησε σε μία ομολογία-σοκ που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τον λόγο που η κυβέρνηση αποφάσισε να βυθίσει στην απελπισία εκατομμύρια καταστηματάρχες, καθώς δήλωσε πως η επιτροπή γνωρίζει αν υπήρξε αύξηση κρουσμάτων από το click-away. 

Διέψευσε έτσι τον συνάδελφό του κ.Βασιλακόπουλο ο οποίος έβγαινε στα κανάλια και δήλωνε πως υπήρξε αύξηση 8-9% από το click away.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση αν αυξήθηκε 8-9% τα κρούσματα από το click away δήλωσε πως:  «Δεν έχω κάποια τέτοια εκτίμηση στα χέρια μου, δεν την έχω δει, αλλά δεν αποκλείεται και να υπάρχει. Ωστόσο δεν ξέρω ποια θα ήταν η στατιστική σημαντικότητα, γιατί το 8-9% θα ήταν ένα πολύ μικρό νούμερο. Το κλείσιμο έγινε προληπτικά, γιατί υπήρχαν ενδείξεις για αύξηση της κινητικότητας μέσα στις γιορτές, κι επειδή θέλαμε να προτεραιοποιηθεί το άνοιγμα των σχολείων έγινε το κλείσιμο χωρίς να έχουμε σαφή στοιχεία αύξησης της μετάδοσης».