Μ.Γλέζος

2015-06-03 13:07

 
Την πεποίθηση ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος διατύπωσε, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.
 
«Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να περάσει, από τα στοιχεία που έχω», είπε μιλώντας στον real fm ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι "εάν δεν υποχωρήσουμε, είμαστε μακριά ακόμα".
 
Μάλιστα, δεν δίστασε να πει ότι διαφωνεί πλήρως και με την άποψη του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι μια μέτρια συμφωνία θα ήταν προτιμότερη από τη ρήξη, λέγοντας πως το έχει πει και στον ίδιο.
 
Με δεδομένη την ασυμφωνία απόψεων Αθήνας-Βρυξελλών, και αφού όπως είπε ο κ. Γλέζος " απαιτούν οι δανειστές να τους πληρώσουμε αυτά που δήθεν τους οφείλουμε, το καλύτερο είναι ένα 'πάγωμα ενός χρόνου' και ύστερα από ένα χρόνο να πάμε να συζητήσουμε". Όπως εξήγησε, "πρώτα να γίνει ο λογιστικός έλεγχος και μετά να δώσουμε ό,τι οφείλουμε. Πρώτα στη διαφάνεια όλα για να δούμε να οφείλουμε ή αν μας οφείλει".
 
Στο ίδιο μήκος κύματος, ανέφερε πως η επιμονή τους και ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό, στον ΕΝΦΙΑ κλπ " αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν η Ελλάδα να ανασάνει", γι' αυτό και "Δεν νομίζω ότι πρέπει να υποχωρήσουμε σε καμία περίπτωση'.
 
Τέλος, απάντησε σε όσους λένε τι θα γίνει αν δεν μας δώσουν χρήματα, λέγοντας τα εξής: "έχει κερδίσει τίποτα η χώρα από τότε που ξεκίνησαν τα δάνεια ως τώρα; πάμε από το κακό στο χειρότερο. Χρειάζεται να γίνει -αυτό που δεν έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ -να δώσει την εξουσία στο λαό", είπε και παρότι διευκρίνισε ότι δεν ζητάει να βγούμε από το ευρώ, τόνισε ότι "δε θεωρούμε ότι το χρήμα είναι φετίχ".