Μαξίμου για Τουσκ: "Αναμενόμενα και αχρείαστα τα τελεσίγραφα"

2015-06-20 10:12
Φωτογραφία για Μαξίμου για Τουσκ: Αναμενόμενα και αχρείαστα τα τελεσίγραφα
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για συμφωνία και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται Ως «αναμενόμενες, αχρείαστες και προβλέψιμες» χαρακτηρίζουν τις προειδοποιήσεις των εταίρων της χώρας μας κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Σχολιάζοντας τις νέες, σκληρές δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, περί ελληνικής χρεοκοπίας, σε περίπτωση που η Αθήνα δεν αποδεχθεί την προσφορά των πιστωτών της, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «τα τελεσίγραφα δεν έχουν θέση στη συζήτηση και δεν θα επηρεάσουν την ουσία της».

Όπως σημειώνουν η συζήτηση με τους Θεσμούς «μπαίνει στο τελικό στάδιο με τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, μετά και την επιστροφή του από τη Ρωσία».

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για συμφωνία και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Παρασκευή ο κ. Τουσκ έστειλε ευθέως ένα σκληρό τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Αθήνα πρέπει είτε να αποδεχθεί αυτό που κατά τον ίδιο είναι μια καλή προσφορά ή να προχωρήσει στη χρεοκοπία.
 


«Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Τουσκ, ο άνθρωπος που μετά το ναυάγιο στο Eurogroup της Πέμπτης αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα

«Οι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν πουθενά και το χθεσινό Eurogroup δεν βοήθησε στο αδιέξοδο. Το παιχνίδι ποιος θα υποχωρήσει πρώτος (σσ. chicken game είναι η ακριβής φράση του Πολωνού πολιτικού) πρέπει να τελειώσει και πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι των ευθυνών, γιατί αυτό δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι», τόνισε.