Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα το Βέλγιο

2015-06-18 22:45

Οι λογαριασμοί των ρωσικών διπλωματικών αρχών στις Βρυξέλλες "πάγωσαν", ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και διευκρίνισε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή του Βελγίου στη Μόσχα για να του εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της ρωσικής κυβέρνησης για αυτήν την απόφαση που έλαβαν οι βελγικές αρχές.
 
Το υπουργείο "κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή του Βελγίου στη Ρωσία, τον Άλεξ Φαν Μόιβεν, για να διαμαρτυρηθεί για το πάγωμα των λογαριασμών της πρεσβείας της Ρωσίας στο Βέλγιο και των μόνιμων αντιπροσωπειών της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες" αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Μόσχα απείλησε μάλιστα ότι θα λάβει αντίστοιχα μέτρα σε βάρος της βελγικής διπλωματικής αποστολής στη ρωσική πρωτεύουσα.
 
Η Ρωσία θεωρεί την ενέργεια αυτή ως "μια ανοιχτά εχθρική πράξη και κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου" και "απαιτεί από τη βελγική πλευρά να λάβει αμέσως μέτρα για την αποκατάσταση των κυρίαρχων δικαιωμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τα οποία παραβιάστηκαν στο Βέλγιο".