Με χρονικό περιθώριο 2 ωρών τα ψώνια και στα σούπερ μάρκετ

2021-01-20 08:34

Η μετάβαση για την αγορά πρώτων ειδών ανάγκης στα σούπερ μάρκετ, συνεχίζεται με αποστολή SMS με τον χαρακτηριστικό κωδικό «2», στο γνωστό πλέον σε όλους 13033.

​Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 2 για την περίπτωση της μετακίνησης για «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους».

Όσον αφορά το χρονικό όριο της μετακίνησης, έχει ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση πως αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες.

​Το χρονικό περιθώριο εξαιρέθηκε από επισκέψεις σε κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών κ.λπ., ωστόσο ισχύει κανονικά για την μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και ψώνια αγαθών πρώτης ανάγκης.

 

​Οι πολίτες θα έχουν αυτό το χρονικό περιθώριο από την στιγμή που θα πάρουν την επιβεβαίωση μετακίνησης από το 13033, ενώ στην περίπτωση βεβαίωσης κίνησης, σημείο έναρξης ορίζεται η ώρα που αναγράφεται σε αυτήν.