Με δάκρυα στα μάτια ο Κεφαλληνίας Γεράσιμος καθήλωσε Κλήρο και λαό

2015-05-31 17:00

Με δάκρυα στα μάτια ο Κεφαλληνίας Γεράσιμος καθήλωσε Κλήρο και λαό

 


Του Γιώργου Θεοχάρη-Αγιος Διονύσιος -Αθήνα

Λόγια βγαλμένα από την καρδιά του, χωρίς κλισέ και μακροσκελή κείμενα ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας , κ. Γεράσιμος, συγκλόνισε τους εκανοντάδες παρευρισκόμενους στη τελετή ενθρόνισης του που έγινε σήμερα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος,κ. Ιερώνυμο και  συλλειτουργούντων 16 Αρχιερέων.

ΑΞΙΟΣ βροντοφώναξαν εκατοντάδες Κεφαλλονίτες, και όχι μόνο , που τίμησαν με την παρουσία του την χειροτονία του, παρατεταμένα ήταν τα χειροκροτήματα του λαού ενώ ορισμένες φορές κάποιοι ...επαναλάμβαναν: ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ!
Ο κ. Γεράσιμος αναφέρθηκε στις προσωπικές προφητείες του Οσίου γέορντα Παϊσιου και του γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη ''για το εγκόλπιο που έβλεπαν να έρχεται στον Πρεσβύτερο τότε Γεράσιμο΄΄ . Βουρκωμένος ο νέος μητροπολίτης περιέγραψε τις ευλογημένες συναντήσεις του με τους Αγίους Γέροντες.

Νωρίτερα είχε κάνει μία εκτενή αναφορά στην Θεοτόκο που γιάτρεψε την μητέρα του έπειτα από θερμές παρακλήσεις που διάβαζε καθημερινά ο ίδιος. Ενω έπασχε από ανίατη ασθένεια έζησε ακόμα 35 ολόκληρα χρόνια, όπως είπε ο Ιεράρχης.