Μεγάλο τζαμί για να εξαφανιστεί η εκκλησία της Αγίας Τριάδας Κωνσταντινούπολης!

2015-07-23 21:35

Η παλιά ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγία Τριάδας που δεσπόζει στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, αποτελούσε πάντα μια μεγάλη πρόκληση για τον ισλαμιστές της Τουρκίας.
 
Τώρα, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φέρεται αποφασισμένος να υλοποιήσει ένα παλιό σχέδιο ανέγερσης νέου μεγάλου μουσουλμάνοι τεμένους που θα «σκεπάσει» την εκκλησία.
 
Το οικόπεδο αυτό έχει έκταση 1.624 τετραγωνικά και έχει δεσμευτεί ήδη από την πρώτη κυβέρνηση των ισλαμιστών, το 1997, για την ανέγερση του τεμένους, αλλά τα γεγονότα πρόλαβαν τότε τους Ισλαμιστές, καθώς η κυβέρνηση τους κατέρρευσε τον Μάιο του 1997 και έτσι το σχέδιο για την κάλυψη της Αγίας Τριάδας έμεινε στα χαρτιά
 
Τώρα σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, φαίνεται πως το σχέδιο «ξαναμπαίνει στα σκαριά» με την πρόθεση των ισλαμιστών αλλαγής της φυσιογνωμίας της όλης περιοχής και με την φιλοδοξία να πάρει καθαρά μουσουλμανικό χαρακτήρα.
 
Σημειωτέον ότι ο δήμαρχος του Μπεΐογλου, δηλαδή της περιοχής που ανήκει το οικόπεδο είχε εκφράσει την αντίθεση του σε ένα τέτοιο σχέδιο το οποίο όπως τόνισε θα αλλάξει την ιστορική φυσιογνωμία της περιοχής της πλατείας Ταξίμ.