Μείωση συντάξεων: Σε τρεις δόσεις θα κρατηθούν οι αυξημένες εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ

2015-08-06 01:31
Φωτογραφία για Μείωση συντάξεων: Σε τρεις δόσεις θα κρατηθούν οι αυξημένες εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ
 
Η πρώτη δόση θα παρακρατηθεί με τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου, η 2η τον Οκτώβριο και η τρίτη με τη σύνταξη του Νοεμβρίου

Σε τρεις δόσεις και όχι εφάπαξ θα γίνει η παρακράτηση των αυξημένων εισφορών στις συντάξεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου.

Με νέα εγκύκλιο που πρόκειται να αποστείλει στα ταμεία ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η παρακράτηση του αναδρομικού ποσού για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα γίνει σε τρεις δόσεις ώστε να μην μην έχουν απώλειες υπέρ του δέοντος οι συνταξιούχοι.

Η πρώτη δόση θα παρακρατηθεί με τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου, η δεύτερη με την σύνταξη του Οκτωβρίου και η τρίτη με τη σύνταξη του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα εκδόθηκε εγκύκλιος για την αναδρομική εφαρμογή της αύξησης κατά 6% των εισφορών υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η αύξηση στις κρατήσεις ισχύει από την 1η Ιουλίου όπως προβλέπεται στο πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων που ψηφίστηκαν στη Βουλή στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο της συμφωνίας για το τρίτο Μνημόνιο.

Γι' αυτό με την εγκύκλιο «ορίζεται ότι τα ποσά της εισφοράς που προκύπτουν, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται από την σύνταξη μηνός Σεπτεμβρίου 2015».