Μέρκελ: "Θα σας βοηθήσουμε να μπείτε στην ΕΕ"

2015-10-18 22:56

Η Τουρκία οδεύει για εκλογές  εν μέσω του ανοιχτού μετώπου του πολέμου με το ΡΚΚ αλλά και τη Συρία όπου η ρωσική επέμβαση έχει αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή και έτσι αναζητά «νίκες» , που δεν μπορεί να βρει στην Ανατολή και έτσι στρέφεται στη Δύση όπου βρίσκει συμμάχους τους Γερμανούς με τους οποίους εκμεταλλεύεται την αδυναμία ελέγχου των ροών λαθρομεταναστών που η Τουρκία δημιουργεί και ζητώντας ανταλλάγματα.

Αυτό προσπάθησε να κερδίσει η Τουρκία στην σημερινή επίσκεψη της καγκελαρίου και της συνάντησή της με τον Α.Νταβούτογλου.

Ως γνήσιοι ανατολίτες που τις εμπορικές σχέσεις τις γνωρίζουν μέσα από τα παζάρια οι Τούρκοι ζητάνε τα πάντα στον βωμό του ανθρωπισμού ώστε το ΑΚΡ των Ερντογάν και Νταβούτογλου να μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές.

Μάλιστα αυτό το παζάρι περνά μέσα και από τα ελληνικά συμφέροντα με μια Μέρκελ να μην έχει ενδοιασμούς να δώσει ακόμα και το Αιγαίο για την επίτευξη των στόχων της καθώς η δημοσκοπική της κατάρρευση οφείλεται στο λαθρομεταναστευτικό και φαίνεται το "καλάθι με τα δώρα" που έφερε είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Νταβούτογλου είπε πως η Τουρκία αναμένει την επίσπευση της διαδικασίας ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα των ταξιδιών Τούρκων πολιτών στην ΕΕ χωρίς βίζα.