Ν.Μιχαλολιάκος: "Όταν δολοφόνησαν τον Φύσσα δολοφόνησαν και τη Χρυσή Αυγή"

2015-03-27 15:48

Την πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή του και 25 ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης, παραχώρησε στο defencenet.gr ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μια συνέντευξη πραγματικά "διαφορετική από τις άλλες" που κατά καιρούς έχει δώσει, όπου προχωρά σε παραδοχές λαθών, κάνει αυτοκριτική για ενέργειες του ιδίου και του κόμματος που "έδωσαν όπλα" στους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος να στήσουν την "πολιτική σκευωρία", απορρίπτει την εμφάνιση ορισμένων μελών του κόμματος ως παραστρατιωτικό τμήμα, στον Μελιγαλά το 2013, μετανιώνει για την κίνησή του να χαιρετίσει ναζιστικά την εορτή της νεολαίας του κόμματος, προχωρά για πρώτη φορά με σαφήνεια στην καταδίκη ναζιστικών συμβόλων και της ναζιστικής ιδεολογίας και τονίζει ότι στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα "εκτός από τον Παύλο Φύσσα δολοφόνησαν και την Χρυσή Αυγή".

Φυσικά απορρίπτει αναφέροντας συγκριμένα τεκμήρια, την κατηγορία της "εγκληματικής οργάνωσης", ενώ αναλύει τα αίτια της υποχώρησης του κόμματος από το 9,3% στις ευρωεκλογές στο 6,3% των εθνικών εκλογών, ενώ μιλά και για την απουσία στηριξης από το εξωτερικό στην δικαστική περιπέτεια του κόμμαος.

Ακόμα Μιλάει για τις στυγνές δολοφονίες των Φουντούλη και Καπελώνη και τονίζει ότι δεν πιστεύει ότι θα βρεθούν οι ένοχοι.