Νάιτζελ Φάρατζ

2015-07-19 13:01

Το παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος της Ελλάδας και πως η χώρα εισήλθε στην ανίερη συμμαχία του ευρώ για να εξυπηρετήσει αλλότρια και ξένα συμφέροντα αποκαλύπτει ο Βρετανός πολιτικός Ναιτζελ Φαρατζ.

Όπως εξηγεί οι Έλληνες ποτέ δεν ψήφισαν για να μπουν ή όχι στο ευρώ, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους για να τονίσει ότι ο ελληνικός λαός  εξαναγκάστηκε να το δεχθεί  από την Goldman Sachs και τους πολιτικούς της που προχώρησαν σε αυτή την αμοιβαία ευρωπαϊκή συμφωνία.

Ο Φάρατζ συνεχίζοντας λέει  ότι η δημιουργία του ευρώ προέκυψε από την ανάγκη για μια «εμπορική και οικονομική κοινοπραξία» και που είχε ως όραμα τη δημιουργία μιας πολιτικής και οικονομικής ένωσης, ενός δηλαδή εφιαλτικού καθεστώτος για τους λαούς της Ευρώπης δημιουργώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

Μέσα από αυτή την “pax europeana” υποτίθεται ότι θα επικρατούσε καθολική και επιβαλλόμενη ειρήνη στην Ευρώπη, αλλά τελικά αυτή έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα. Και αντί της πτώσης των «τειχών» όπως ελπιδοφόρα ήλπιζαν μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, δημιουργήθηκε ένα νέο αυτή τη φορά και πιο μεγάλο: Το τείχος που χωρίζει πλέον την Βόρεια από την Νότια Ευρώπη.