ΝΑΤΟ: "Ανησυχία για προσέγγιση Ελλάδας- Ρωσίας"

2015-07-12 23:10

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει να αποδυναμώσει το ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο, εν μέσω των δυσμενών συνεπειών των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Οι απογοητεύσεις της Ελλάδας του δίνουν την τέλεια ευκαιρία να διεισδύσει στην ευρωπαϊκή πλευρά, στην οποία δημιουργούνται ρωγμές, λόγω των συζητήσεων για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ», γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα επικαλούμενο αμερικανική πηγή.

Υπενθυμίζεται- συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι η Ρωσία έχει αρχίσει, ήδη, να προσεγγίζει την Ελλάδα μέσω κοινών ενεργειακών έργων, τα οποία παραβαίνουν τη διατλαντική ‘αλληλεγγύη’.

Επισημαίνεται ότι ο Πούτιν διατίθεται να ενισχύσει τους Έλληνες εφόσον αιτηθούν κάτι τέτοιο. Οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της Δύσης να δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο κατά της Μόσχας.

Το άρθρο καταλήγει ότι η κρίση στην Ελλάδα υπονομεύει την αξιοπιστία της διατλαντικής Κοινότητας προς τις δικές της δυνάμεις, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές επιπτώσεις στο ΝΑΤΟ.