Νέο επεισόδιο στο "σήριαλ" Σαμαρά- Τζιτζικώστα

2015-10-22 11:36

Στη Μαδρίτη για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη, οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας μια μικρή ανάπαυλα στην προεκλογική εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει ενόψει της ψηφοφορίας της 22ας Νοεμβρίου.
 
Πρώτος στην ισπανική πρωτεύουσα έφθασε ήδη από την Τρίτη ο νυν πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ χθες συνταξίδεψαν ο Άδωνης Γεωργιάδης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και με σημερινή πτήση αναμένεται να φθάσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της πολύπτυχης αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς που προκαλεί η επικείμενη αναμέτρηση είναι η ψυχρότητα στις σχέσεις του κ. Τζιτζικώστα με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που προκλήθηκε από τις σαφείς αποστάσεις που τήρησε ο 37χρονος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον Μεσσήνιο πολιτικό. 
 
Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «κακόγουστο αστείο» το ενδεχόμενο να τον εκπροσωπήσει ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός του κόμματος. «Λέω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση», είπε. «Αν κάποιος συγκρούστηκε με τις πολιτικές του κ. Σαμαρά και με τον ίδιο προσωπικά, όταν χρειάστηκε, αυτός ήμουν εγώ. Το να το συζητούν και να επιθυμούν να μου το προσάψουν άνθρωποι που υπήρξαν υπουργοί των κυβερνήσεων Σαμαρά νομίζω ότι είναι τουλάχιστον αστείο», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αισθανθεί ο οποιοσδήποτε ότι πίσω μου κρύβεται κάποιος ή κάποια συστήματα».
 
Οι αναφορές αυτές του κ. Τζιτζικώστα ενόχλησαν ορισμένους στον κύκλο των υποστηρικτών του κ. Σαμαρά, σύμφωνα με διαρροές που υπήρξαν και οι οποίες ενισχύθηκαν από την ψυχρή χειραψία που αντάλλαξαν οι δύο άνδρες όταν λίγες ώρες μετά την επίμαχη συνέντευξη συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός από την τυπική χειραψία, οι δυο τους απέφυγαν να μιλήσουν τόσο στη διάρκεια της κοινής πτήσης τους προς την Μαδρίτη ούτε όταν έφθασαν στην ισπανική πρωτεύουσα.
 
Το κλίμα ψυχρότητας που προοιωνίζονταν η πρωινή συνάντησή τους στο αεροδρόμιο επιβεβαιώθηκε το βράδυ στη Βουλή όταν η πιστή στον κ. Σαμαρά βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που στήριξε εξ αρχής τον κ. Τζιτζικώστα και τον εκπροσωπεί στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, πήρε τον λόγο κατά την επικύρωση σύμβασης για την αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ για να εκθειάσει την κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού που είχε συνάψει τη σχετική σύμβαση η οποία τώρα προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.