Ο Α.Τσίπρας διαψεύδει Β.Πούτιν και Σ.Λαβρόφ: "Ζήτησα λεφτά από τη Ρωσία και δεν μου έδωσαν"

2015-07-15 13:54

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ΕΡΤ και σε μία προσπάθεια να υπεραμυνθεί της απόφασης του να δεχθεί ένα νέο σκληρό μνημόνιο που του επέβαλαν οι δανειστές, υποστήριξε πώς ο άλλος δρόμος που είχε να επιλέξει ήταν αυτός της άτακτης χρεοκοπίας και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, κάτι που χαρακτήρισε καταστροφή.
 
Κι αυτό γιατί η χώρα «δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για την στηρίξει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας και ο ίδιος δεν έλαβε τη στήριξη από κανέναν, ούτε από τη Ρωσία, ούτε από την Κίνα και ούτε από τις ΗΠΑ για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.
 
«Συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξουμε εθνικό νόμισμα δεν έχουμε. Εγώ πήγα και στην Ρωσία και στην Αμερική, μίλησα με τον κύριο Ομπάμα και τον Κινέζο πρωθυπουργό. Κανείς δεν είπε προχώρα, εγώ είμαι εδώ να σε βοηθήσω», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
 
Με τον τρόπο αυτό εμφανίστηκε να διαψεύδει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ, οι οποίοι επισήμαναν αμφότεροι και αρκετές ημέρες πριν ο κ. Τσίπρας συμφωνήσει στα μέτρα-ταφόπλακα του ελληνικού λαού, πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός ποτέ δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια. 
 
«Ο Τσίπρας δε ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου πρόσφατα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στηρίζοντας ταυτόχρονα της Ελλάδα λέγοντας πώς «δεν πρέπει να επιρρίπτουμε τις ευθύνες για την ελληνική κρίση μόνο στην Ελλάδα». Η δήλωση αυτή του Ρώσου Προέδρου είχε προκαλέσει ερωτήματα για την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού.