Ο οδικός χάρτης του Αλ.Τσίπρα μέχρι το τέλος της χρονιάς

2015-10-17 09:26
 
Τον οδικό χάρτη με τον οποίο θα βαδίσει η κυβέρνηση το πρώτο διάστημα της εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν χθες, περιέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου. Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές πως θα κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες: Απομείωση του χρέους, αντιμετώπιση της διαφθοράς και άνοιγμα στις χαμηλές οικονομικά τάξεις. 
 
Επίσης, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα πως είναι διατεθειμένος να προστατέψει απολύτως τους συνεργάτες που έχει εμπιστευτεί σε καίριες θέσεις, όπως έπραξε τόσο με την περίπτωση Φλαμπουράρη, όσο και με την περίπτωση Σταθάκη. Μέχρι το τέλος του χρόνου, άλλωστε, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην επιτυχή κατάληξη της πρώτης αξιολόγησης, του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών καναλιών και την ψήφιση του προϋπολογισμού. 
 
Επιπλέον να σημειωθεί πως κυβερνητικοί παράγοντες δίνουν ειδικό βάρος στο αίτημα της Ελλάδας για αντίβαρα, τα οποία αναφέρονται στο θέμα του προσφυγικού προβλήματος, ιδίως για τα νησιά που θα αναλάβουν τη φιλοξενία των προσφύγων. 
 
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα βρίσκεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η έναρξη της διαπραγμάτευσης για την απομείωση του χρέους.