Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ

2015-10-02 08:38

Σε λίγες ώρες, με την κατάθεση επισήμως των υποψηφιοτήτων ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ και ακολουθεί η μάχη όσων μπήκαν στην κούρσα για την ημερομηνία της ψηφοφορίας. Οι κόντρες από εδώ και στο εξής θα είναι ακόμη μεγαλύτερες μεταξύ των υποψηφίων, ενώ ήδη το παρασκήνιο για τις εσωκομματικές εκλογές, οι εν δυνάμει συμμαχίες και τα «μαχαιρώματα»  είναι έντονα. 
 
Μέσα σε αυτή τη διαδικασία πολλά στελέχη αναρωτιούνται ποιος είναι ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ποιον θα ήθελε νέο πρόεδρο για τη ΝΔ από τους υποψηφίους (μέχρι στιγμής έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες των Β. Μεϊμαράκη, Α. Τζιτζικώστα και Κ. Μητσοτάκη και υπάρχει ένα ερωτηματικό τι θα γίνει με τον Α. Γεωργιάδη) και γιατί δεν έχει αναλάβει πιο ενεργό ρόλο. 
 
Με τη ΝΔ να κινδυνεύει με διάσπαση, καθώς βρίσκεται σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας της λόγω και του γεγονότος ότι έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό του κόμματος «συνιστώσες», όπως έχει πει ο κ. Μεϊμαράκης, θα περίμενε κανείς ο Κώστας Καραμανλής να θέσει και πάλι υποψηφιότητα. Ή μάλλον δεν θα χρειάζονταν να θέσει καν υποψηφιότητα. Αν δήλωνε πώς θα διεκδικούσε την προεδρία αυτομάτως θα μάζευε και όλο το… χαρτί.
 
Ο Κώστας Καραμανλής από το 2009 που έχασε τις εκλογές έχει σχεδόν σε όλα τα μέτωπα δικαιωθεί. Από τις απειλές που δέχονταν για τη ζωή του με το σκάνδαλο των υποκλοπών να επιβεβαιώνεται πλήρως και να αποδεικνύεται πια κέντρα βρίσκονταν πίσω από αυτό έως τα θέματα της οικονομίας και τα δεινά που ακολουθούσαν.
 
Αυτό που τον βαραίνει είναι πώς δεν εξήγησε στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη, όπως επίσης και γιατί όσο είχε την εξουσία δεν ανέλαβε ο ίδιος πρωτοβουλίες προκειμένου η χώρα να μην πέσει στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου και έχει την κατάληξη που έχει σήμερα.