«Οι Έλληνες εξακολουθούν να έχουν υψηλές συντάξεις»

2015-03-18 08:52

Nέες προκλητικές δηλώσεις από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που επανέλαβε ότι από τότε που ξεκίνησε η κρίση, οι αμοιβές και οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι υψηλότερες σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης. 

«Μέχρι τώρα κανείς δεν έχει καταλάβει τι θέλει η ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα ότι το πρόγραμμα λιτότητας θα σταματήσει και τώρα χρειάζονται μόνο περισσότερα χρήματα. Αν βρουν κάποιον να τους τα δώσει, τότε όλα καλά», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Αντενάουερ.

Παράλληλα, επανέλαβε τις απόψεις του για τις αμοιβές στη χώρα μας:

«Είχαν πολύ υψηλότερους μισθούς από το μέσο μισθό στην Ευρωζώνη. Είχαν κατώτατους μισθούς κατά 25% υψηλότερους από την Ισπανία και την Πορτογαλία, για να μη τους συγκρίνουμε με τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης. Αν προσθέσουμε ορισμένους οικονομικούς παράγοντες, εξακολουθούν να έχουν σήμερα υψηλότερο επίπεδο σύνταξης, αλλά φυσικά δεν χρηματοδοτείται από εισφορές ή οποιοδήποτε άλλον παρά μόνο από την Ευρωζώνη», τόνισε ο κ. Σόιμπλε και συνέχισε αναφερόμενος στον αριθμό δημοσίων υπαλλήλων:

«Ακόμη και σήμερα έχουν περισσότερους υπαλλήλους στη δημόσια διοίκηση αναλογικά με τον πληθυσμό τους σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».