ΟΙ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ" ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ - ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

2015-06-04 17:16

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ως οφείλει απέναντι στους Έλληνες που την εξέλεξαν να κρατήσει τις "κόκκινες" γραμμές και στην "αντιπροσφορά" της στους δανειστές προτείνει ΞΑΝΑ αυτά που είχε προτείνει και πριν.
 
Επί της ουσίας ο Έλληνας πρωθυπουργός μένει πιστός στην γραμμη "για εμάς υπάρχει μόνο η ελληνική πρόταση πάνω στο τραπέζι" συνεπώς πρόκειται για μια πρόταση "you like it or not" προς τους δανειστές
 
Στην δημοσιότητα δόθηκε η αντιπροσφορά της κυβέρνησης στις εγκληματικές προτάσεις των δανειστών, αρνούμενη για άλλη μια φορά να επιτρέψει το "γδάρσιμο" των Ελλήνων πολιτών για να μην χάσουν τα χρήματα που ΔΕΝ παρήγαγαν με κόπο και ιδρώτα οι δανειστές αλλά τα δημιούργησαν μέσα στα πλαίσια κατασκευής "αεροχρήματος" λόγω του εγκληματικού σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος, που επιτρέπει σε διάφορους να αποκτούν περιουσίες "τζογάροντας" κάθε μέρα, και αυτοβαφτίζονται "επενδυτές"
 
Σύμφωνα με το έγγραφο το Μαξίμου προτείνει πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος στο 0,6% και 1,5% το 2016. Η κυβέρνηση προτείνει 3 συντελεστές ΦΠΑ, στο 6%, 11% και στο 23% - Στο μικρό συντελεστή εντάσσονται φάρμακα, βιβλία και θέατρα. Διπλασιασμός έως και τριπλασιασμός της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα άνω των 30.000.
 
Αύξηση φόρου από το 10% στο 13% για αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών, σκάφη αναψυχής και πισίνες.
 
Το φως της δημοσιότητας είδε η ελληνική πρόταση των 47 σελίδων, η οποία δόθηκε στους δανειστές και η οποία όπως φαίνεται από το σχέδιο των Θεσμών έχει λίγα κοινά στοιχεία.

Σύμφωνα με την πρόταση του Μαξίμου, η πρόβλεψη για πρωτοενές πλεόνασμα φέτος θα είναι 0,6%, 1,5% για το 2016, 2,5% για το 2017 και 3,5% για το 2018 έως το 2022. 

Σχετικά με τους συντελεστές του ΦΠΑ, η ελληνική πρόταση αφορά έναν χαμηλό συντελεστή στο 6%, έναν συντελεστή 11% και έναν υψηλό συντελεστή στο 23%.  Στον χαμηλό συντελεστή θα ενταχθούν μόνο τα φάρμακα, τα βιβλία και τα θέατρα. 

Στο 11% η ελληνική πρόταση εντάσσει τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βασικά φρέσκα τρόφιμα, ενώ στον ίδιο συντελεστή εντάσσεται ο τουρισμός, η ενέργεια και το νερό. 

Τα περισσότερα τρόφιμα πηγαίνουν στο 23% και σε αυτό τον συντελεστή περιλαμβάνονται τα είδη αλιείας εκτός από τα ψάρια, τα γλυκά, τα μακαρόνια, τα σάντουιτς, οι σοκολάτες, οι σάλτες και πληθώρα άλλων προϊόντων. Ήδη αυτό που δίνει η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ