Οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ θα εξοφληθούν κανονικά

2015-04-22 17:11

Οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ θα εξοφληθούν κανονικά από τον οργανισμό, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έδωσαν σήμερα στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι οποίοι επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις πληρωμές.

Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει καταβάλλει στον ΕΟΠΥΥ 43,7 εκατ. ευρώ, για το μήνα Μάρτιο και προτίθεται να δώσει το χρηματικό ποσό που θα καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού και για τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κλάδου είχαν συνάντηση και ζήτησαν να δουν τον πρωθυπουργό, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι πάροχοι θα εισπράξουν κανονικά όσα τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Οι ίδιοι κύκλοι από το υπουργείο Υγείας, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες, όσον αφορά στα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Επιπλέον, όπως τονίζουν δεν έχει ζητηθεί από τον υπουργό Υγείας να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Σχετικά, στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας, εκτιμούσαν ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να δοθούν τα διαθέσιμα των νοσοκομείων.