Οι Τζιχαντιστές προσπάθησαν να «δοκιμάσουν» την άμυνα την ρωσικής βάσης στην Λατάκεια με «άσχημα αποτελέσματα»

2015-09-21 10:42

Ρώσοι Πεζοναύτες , οι οποίοι φρουρούσαν μια στρατιωτική βάση που βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Λατάκειας, δέχθηκαν τις πρώτες βραδινές ώρες επίθεση από ολιγομελής ομάδα των ισλαμιστών

Η  ομάδα « καταδρομών» των Τζιχαντιστών κινήθηκε προς την κατεύθυνση της στρατιωτικής βάσης, στην οποία στρατωνίζεται επίλεκτο ρωσικό στρατιωτικό σώμα το οποίο αφού «αντιλήφθηκε» έγκαιρα  την παρουσία τους, τους έστησε μια «ωραιότητα ενέδρα» .

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού στρατού την νύχτα της 19ης προς την 20η Σεπτεμβρίου 20   περίπου Τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην περίμετρο της βάσης. Μετά την αναγνώριση της απειλής, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί  επίθεση με ενίσχυση  δύναμης πεζοναυτών από την  κεντρική βάση στην Λατάκεια.

rusian army

Ως αποτέλεσμα της μάχης, τρεις Τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και δύο συνελήφθησαν, ενώ  οι άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν. Αυτήν την στιγμή οι ισλαμιστές μαχητές  «ανακρίνονται» για να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου επίθεσης στην βάση αυτή.

«Πιάσαμε  δύο ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι είχαν επάνω τους τα σχέδια  της  αεροπορικής βάσης μας  και δορυφορικές εικόνες ?????????????με σημαδεμένα τα σημεία των κρισίμων  στρατιωτικών εγκαταστάσεων», δήλωσε Ρώσος ανώτερος αξιωματικός.

Σε αυτό το σημείο,  τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα σχετικά με την «δυνατότητα» χρήσης δορυφορικών φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης στα χέρια των Τζιχαντιστών, οι οποίοι από ότι διαφαίνεται διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό και πολλά "μέσα."

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η επίθεση των μαχητών του ISIS έγινε με την βοήθεια όλμων, χειροβομβίδων  και μικρών αυτομάτων όπλων στην  ρωσική στρατιωτική βάση στη Λατάκεια, και είχε σκοπό τον αιφνιδιασμό των Ρώσων αρχικά και στην συνέχεια την «σύλληψη» Ρώσων στρατιωτικών ως αιχμαλώτων.

Η εικόνα μιας πιθανής «τηλεοπτικής» εκτέλεσης οποιουδήποτε  Ρώσου στρατιωτικού, από τους Τζιχαντιστές  θα είχε «στόχο» να επηρεάσει την ψυχολογία της ρωσικής κοινωνίας, της ηγεσίας του Κρεμλίνου και των ίδιων των Ρώσων Πεζοναυτών στην Συρία.

Αυτό όμως το γνώριζε εκ των προτέρων   η ρωσική στρατιωτική ηγεσία και έχει προετοιμάσει τις δυνάμεις της « ανάλογα», έχοντας δώσει σαφείς οδηγίες προς το προσωπικό της.

rusian army 1

Από σήμερα το πρωί αυξήθηκαν κατακόρυφα τα μέτρα ασφαλείας στην ρωσική βάση. Πάνοπλες ομάδες Ρώσων πεζοναυτών  με την χρήση drones πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες και παρατηρούν με κάμερες τα «ευαίσθητα σημεία» στην περίμετρο της στρατιωτικής βάσης. Επίσης ειδικές ομάδες Spetsnaz  μαζί με  Σύρους κομάντος  πραγματοποιούν ειδικές αποστολές «εντοπισμού  απειλών» σε μια μεγάλη ακτίνα.

Ο εντοπισμός του εχθρού είναι η πρωταρχική αποστολή για ένα στρατιωτικό τμήμα σε μια περιοχή.

Ο πόλεμος στην Συρία δεν ομοιάζει με το Βιετνάμ λόγω φυσικού περιβάλλοντος. Είναι όμως πιο σκληρός και πιο ανελέητος διότι υπεισέρχεται δυναμικά  ο παράγοντας θρησκεία.

Οι Ρώσοι αν και καλά «προετοιμασμένοι» θέλουν χρόνο προσαρμογής για να αντιμετωπίσουν τους Τζιχαντιστές που χρησιμοποιούν  εδώ και τρία χρόνια μεθόδους ανταρτοπόλεμου και είναι εμπειροπόλεμοι.

Θεωρούμε ότι πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε την στρατιωτική συνδρομή και των κινεζικών  ειδικών δυνάμεων, λόγω των τεραστίων συμφερόντων του Πεκίνου στην περιοχή αυτή.

Θ α έχουμε ένα μακρύ, δύσκολο, θανατηφόρο πόλεμο που θα «καλύψει» ολόκληρη την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, μέχρι την Κρήτη και τα δωδεκάνησα.



,