Όριο 60.000 ευρώ θέλουν οι δανειστές για την πρώτη κατοικία

2015-10-22 11:17

Είναι σαφές: Οι δανειστές στο τρίτο Μνημόνιο θέλουν τον εξανδραποδισμό και την εξολόθρευση του ελληνικού λαού, και δεν δέχονται το όριο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας να ξεπερνά τα 60.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια διευκόλυνση στα "πειρατικά" (vulture) funds που περιμένουν να βγάλουν στο "σφυρί" χιλιάδες "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια, και δεν θα ήθελαν να έχουν "τεχνικά" προβλήματα όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ένα όριο στα 60.000 ευρώ αποκλείει την περίπτωση ακίνητα-φιλέτα να μείνουν εκτός του βεληνεκούς τους. Τη "γλυτώνουν" μόνο πολύ μικρά διαμερίσματα και κυρίως παλαιάς κατασκευής που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό εμπορικό όφελος για τους δανειστές-"πειρατές"

Στην "αυτοκτονία" ωθούν την ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές ως προς το μείζον ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, προτείνοντας αυστηρότατο όριο για τους πλειστηριασμούς στα 60.000 ευρώ, τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομίας αντιπροτείνει ως όριο τα 300.000 ευρώ, αλλά και εισοδηματικό κριτήριο ένταξης στα 35.000 ευρώ