«Ούτε να το σκέφτεστε για click in shop - Θέλουμε σκληρό lockdown

2021-01-12 12:24

Σε νέο πεδίο σύγκρουσης κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων, μετά του νεκρούς εκτός ΜΕΘ, μετατρέπεται το click in shop και το άνοιγμα της λιανικής, καθώς οι υπερεξουσίες που είχαν δοθεί στο προηγούμενο διάστημα στην επιτροπή (η οποία απέτυχε πλήρως) και η συνεχής έκθεση των λοιμωξιολόγων από τα ΜΜΕ έχουν κάνει κάποιους από αυτούς να αισθάνονται πανίσχυροι και αντιτίθενται ανοιχτά στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα σήμερα έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση προγραμματίζει το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click in shop στις 18 Ιανουαρίου, όμως το μέλος της επιτροπής Χαράλαπος Γώγος απέρριψε κάθε τέτοια συζήτηση αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ανοίξει στην παρούσα φάση το λιανεμπόριο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι

«ακόμα δε λειτουργεί ούτε το click away. Είναι πρόωρο να μιλάμε για click in shop, αν και είναι μια έξυπνη λύση, γιατί θα επιτρέψει λίγο την κινητικότητα μέσα στα μαγαζιά και όχι βέβαια στον ρυθμό που υπήρχε. Νομίζω όμως ότι πρέπει να γίνει αυτό, όταν έρθει η ώρα του. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει πρώτα το click away, να τρέξει και στη συνέχεια να πάμε σε πιο τολμηρά πράγματα».  

 

Μάλιστα ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας ζήτησε αντί για άνοιγμα σκληρότερο lockdown που θα προκαλέσει «σοκ και δέος» στους πολίτες, ενώ ζήτησε σκληρότερη επιτήρηση των μέτρων από τις δυνάμεις ασφαλείας.