Π.Καμμένος: "Στρατός και πάλι θα προστατεύει τα ενεργειακά πεδία της Δ.Μακεδονίας"!

2015-06-09 09:22

Στα "ψιλά" πέρασαν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, μετά την επίσκεψή του στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, περί ανάγκης -επανα-στρατικοποίησης της περιοχής και κυρίως για την επιστροφή του οπλισμού στους Εθνοφύλακες της περιοχής.

Σε μια χώρα που ανθεί (και η ...) δημοσιογραφική "φαιδρά πορτοκαλέα" και οι τιποτολόγοι αναγορεύονται σε εισαγγελείς και δικαστές ταυτόχρονα (όταν δεν "τα παίρνουν" από τα "μαύρα" ταμεία των υπουργείων και των τραπεζών), είναι επόμενο δηλώσεις πραγματικής σημασίας και αντικείμενα εθνικού προβληματισμού να περνάνε στα "ψιλά".

Τι είπε λοιπόν ο υπουργός:

-Μία μεγάλη ομάδα στρατιωτών που παρουσιάζονται σε αυτή την ΕΣΣΟ και στην επόμενη θα μεταφερθούν στους νομούς που επισκεφθήκαμε για να στελεχώσουν τις Μονάδες και ιδίως τα προκεχωρημένα φυλάκια.

-Θα γίνουν τακτικές ασκήσεις των Ειδικών Μονάδων, ιδιαίτερα των Καταδρομέων, ενώ θα υπάρχει και η παρουσία εναέριων μέσων σε όλες τις περιοχές.

--Με τη Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων τη δημιουργία Κέντρων Εκπαιδεύσεως στην ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης και την επαναλειτουργία συγκεκριμένων φυλακίων.

-Ενεργοποιείται η Εθνοφυλακή και επιστρέφεται ο οπλισμός στους Εθνοφύλακες (σ.σ.: ο οποίος είχε αφαιρεθεί το 2011 από την κυβέρνηση Παπανδρέου με ύποπτα κίνητρα, που περέπεμπαν περισσότερο σε φόβους ένοπλης εξέγερσης των πολιτών παρά σε οτιδήποτε άλλο

-Θα δημιουργηθούν μονάδες Παλλαϊκής Άμυνας και θα εκπαιδευτούν οι πολίτες από Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και  ο υπουργός κατέληξε λέγοντας: "Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες της παραμεθορίου: Είναι απόλυτα ασφαλείς και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ. Είναι εδώ και θα είναι με ακόμα πιο έντονη παρουσία".

Η πραγματικότητα είναι ότι τα γεγονότα με την επίθεση των Αλβανών κομάντο στο Κουμάνοβο των Σκοπίων και η "νομιμοποίηση" του κόμματος των εγκληματιών του Β'ΠΠ ή των απογόνων τους, των "τσάμηδων", με την είσοδό τους στην κυβέρνηση Ράμα, έπεσαν στο κεφάλι των υπευθύνων για την ασφάλεια της χώρας, πολιτικών και στρατιωτικών (τουλάχιστον αυτών που λαμβάνουν αποφάσεις) ως "κουβάς με παγωμένο νερό".

Έτσι, κι ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μέλανι από την υπογραφή του νυν ΓΕΕΘΑ, Μ.Κωσταράκου, στη Νέα Δομή Δυνάμεων του 2012-2013 που απέσυρε το Στρατό από τις περιοχές αυτές, έρχεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και τις στέλνει πίσω, ανακοινώνοντας ... Νέα Δομή Δυνάμεων, βάσει της οποίας θα επιστρέψει ο Στρατός στην περιοχή!