Παρέμβαση από Ρωσία την πιο κρίσιμη ώρα

2015-07-07 21:09

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ δήλωσε πριν λίγοστο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Ελλάδα μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στην χρηματοδότηση της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS, απλά συμετέχοντας σε αυτή

"Η Ελλάδα από την στιγμή που συμμετάσχει στην Αναπτυξιακή Τράπεζα μπορεί να χρηματοδοτηθεί με μία απλή αίτηση" ("...it will be enough for Greece to buy a couple of shares of the bank to be eligible for funding"!

Η συμμετοχή της Ελλάδος στην Αναπτυξιακή Τράπεζα ανέρχεται στο ποσό των 2 δισ. ευρώ, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί με μόλις 100 εκατ. ευρώ, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το defencenet.gr και σε αυτό αναφέρεται ο Σεργκέι Στόρτσακ.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι "Η συμμετοχή σττην Αναπτυξιαξή Τράπαιζα δεν έχει προαπαιτούμενα. Είναι πολιτική απόφαση. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που ζήτησε να γίνει μέλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Μόλις συγκληθεί το Δ.Σ. της Τράπεζας θα εξεταστεί αίτημα για χρηματοδότηση. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στην χρηματοδότηση της Ελλάδας. Δεν βλέπω να έχει καποια από τις πέντε κυβερνήσεις των BRICS (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική)αντίρρηση  στο να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα".

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ και του ΔΝΤ (διαβάστε σχετικά εδώ) για την αδυναμία πρόβλεψης της εξέλιξης της κατάστασης στην Ελλάδα."Επρεπε να είχαν συζητήσει και αποφασίσει πολύ ενωρίτερα την κατάσταση στην Ελλάδα. Επρεπε να είχαν δράσει ενωρίτερα, διαβλέποντας τις εξελίξεις".

Η παρέμβαση των δύο Ρώσων υπουργών ΟΙκονομικών που γίνεται την πλέον κρίσιμη στιγμή και μάλιστα κατά την διάρκεια οικονομικής σονόδου των BRICS "λέει" πολλά και κυρίως αυτή του Στόρτσακ, καθώς με μία (ακόμα..) προβοκατόρικη ανταπρόκριση του Reuters εφέρετο δήθεν ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Α.Σιλουάνοφ να λέει ότι "ΠΟτέ δεν είπαμε στην Ελλάδα να γίνει μέλος των BRICS".