Πέτσας: Δύσκολο να επιτραπεί μετακίνηση από νομό σε νομό – Τι είπε για την άρση του lockdown

2020-11-25 09:52

 

Ως μη ρεαλιστικό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο άρσης του lockdown την 1η Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας εξακολουθούν να είναι υψηλά.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά, με πρώτα να ανοίγουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Σχετικά με τα σχολεία δήλωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών για το σταδιακό άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Ο κ. Πέτσας επέμεινε πως για να ανοίξει με ασφάλεια η χώρα, θα πρέπει να τηρούνται μέτρα και να περιοριστούν οι μετακινήσεις. 

 

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο αλλαγών στους κωδικούς μετακίνησης αλλά και περιορισμό στον επιτρεπόμενο αριθμό SMS, ο ίδιος σημείωσε πως οι διάφορες εισηγήσεις για αυστηρότερα μέτρα βασίζονται στο ότι τα εν ισχύ μέτρα δεν έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ωστόσο, σημείωσε, πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν ενδείξεις για περιορισμό της διασποράς του ιού, συγκρίνοντας τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων με αυτόν που είχαμε σε ημέρες με ανάλογο αριθμό τεστ.

Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με προσοχή και θα συνεχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί.

Ανοιχτό, δε, άφησε το ενδεχόμενο κατάργησης των SMS για τις μετακινήσεις και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για κάποι

 

Σε ό,τι αφορά στις επιτάξεις, ανέφερε: «Κάποια στιγμή που χρειάζεται άμεση ανταπόκριση και δεν την έχεις, τότε υπάρχει πάντα στο τραπέζι η λύση της επίταξης ιδιωτικών κλινικών και γιατρών».

Παράλληλα, δήλωσε πως είναι δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν είναι εναρμονισμένο από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Τι είπε για το άνοιγμα της εστίασης

Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης, σημείωσε πως θα γίνει με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς, ενώ επανέλαβε πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα νυχτερινής διασκέδασης, ούτε θα επιτρέπονται όρθιοι στην εστίαση.