ΠΦΣ: Θετικός ο απολογισμός των συναντήσεων με όλους τους φορείς

2015-07-09 14:29

Θετικός είναι ο απολογισμός των συναντήσεων αντιπροσωπείας του ΠΦΣ αποτελούμενης από τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Λουράντο , τους αντιπροέδρους κ.κ. Απόστολο Βαλτά και Ανδρέα Σοφιανόπουλο και το μέλος κ. Θανάση Παπαθανάση, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη και τον ομόλογο της κύριο Δημήτρη Μάρδα.

 

Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των θεσμικών πιέσεων και την ενεργοποίηση των κρατικών μηχανισμών για την δρομολόγηση των πληρωμών των φαρμακείων.

 

Στην συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώθηκε η θέληση του, για την άμεση ανάγκη πληρωμής των φαρμακοποιών προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς.

 

Ακολούθησε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη η οποία δήλωσε πως οι επιταγές των φαρμακοποιών θα θεωρούνται πληρωτέες άμα τη εμφανίσει όταν σταματήσει το capital control και όχι με το άνοιγμα των τραπεζών.

 

Τα μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ επισκέφτηκαν και τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα ο οποίος συμφώνησε με την αναγκαιότητα πληρωμής των φαρμακείων από συγκεκριμένα κονδύλια των ασφαλιστικών ταμείων.

 

Αύριο Πέμπτη στις 10.15 το πρωί και στις 12.30 το μεσημέρι με τον γενικό γραμματέα κ. Ι. Μπασκόζο έχει καθορισθεί συνάντηση με τον υπουργό υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή, στην διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που έχουν σχέση με την διακίνηση, την διάθεση και την επάρκεια των φαρμάκων.

 

Στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΠΦΣ ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων του φαρμάκου με αντικείμενο την διασφάλιση της ομαλότητας της αγοράς.