Πλανηταρχες!!!!!Τραμπ προς Μπάιντεν: «Είσαι βλάκας» - Μπάιντεν προς Τραμπ: «Είσαι κλόουν»

2020-09-30 08:57

Στις 4 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, ξεκίνησε το πρώτο debate ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν, στο Case Western Reserve University στο Κλίβελαντ του Οχάιο και όπως ήταν αναμενόμενο ο πρόεδρος Τραμπ κυριάρχησε με την πληθωρική προσωπικότητά του.

​Ο συντονιστής κ. Κρις Γουάλας, παρουσιαστής ειδήσεων στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ξεκίνησε την τηλεμαχία με ερώτηση για την πρόταση Τραμπ για την Εϊμι Κόνεϊ Μπάρετ ως υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ ο Μπαιντεν λέει ότι είναι κατάχρηση εξουσίας. 

Ν.Τραμπ: «Θα σας πω ξεκάθαρα ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές. Έχουμε τη γερουσία και τον Λευκό Οίκο και μια πολύ καλή υποψήφια που την υποστηρίζουν ακόμα και φιλελεύθεροι. Νομίζω θα είναι εξαιρετική στη δουλειά της. Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε την δικαστή.

Οι Δημοκράτες δεν έχουν κανένα επιχείρημα και εκείνοι θα το έκαναν αν κέρδιζαν τις εκλογές, όμως εμείς τις κερδίσαμε και γι αυτό μπορούμε να το κάνουμε»

Τ. Μπάιντεν: «Ο αμερικανικός λαός έχει το δικαίωμα να εκφράσει ποιος θα επιλεγεί για την θέση. Η εκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει και θα πρέπει να περιμένουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Προέδρος θέλει να καταργήσει το σχέδιο Μπαράκ Ομπάμα. Θα στερήσει από 20 εκατ. ανθρώπους το δικαίωμα για ασφάλιση.

Εγώ δεν έχω κάτι προσωπικό με την δικαστή. Φαίνεται αξιόλογη, αλλά η άποψη της για υγειονομική ασφάλεια δεν είναι αυτή που πρέπει. Θα στερήσει δικαίωμα ασφάλισης σε πολλούς και μπορεί οι ασφαλιστικές να χαρούν δεν θα χαρούν όμως οι Αμερικάνοι». 

​Οι δύο υποψήφιοι άρχισαν να μιλούν ταυτόχρονα για το ποιος έχει καλύτερο προγραμματισμό για το ζήτημα της περίθαλψης με τον Τζο Μπάιντεν να λέει ότι ο Τραμπ φοβάται πως η κατάργηση του προγράμματος Ομπάμα για την υγεία  θα επηρεάσει αρνητικά την ζωή τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων πολιτών και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να επιμένει πως το Obamacare δεν είναι ικανό να λύσει το πρόβλημα, χαρακτηρίζοντάς το «καταστροφή».

Το επόμενο ερώτημα ήταν για την πανδημία του κορωνοϊού και ποια δράση θα αναλάβουν οι δύο πλευρές, με τον Τραμπ να επιρρίπτει ευθύνες στην Κίνα και να τονίζει οτι πήρε σωστές αποφάσεις. Ο Μπάιντεν επιτέθηκε στον Τραμπ ότι έλεγε πως ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί με την ζέστη, ενώ για θεραπεία πρότεινε την χρήση χλωρίνης σε ασθενείς, με τους τόνους να ανεβαίνουν και τον Τραμπ να αποκαλεί τον Μπάιντεν χαζό.

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, ενώ ξέσπασε όταν ο Ντόναλντ Τραμπ τον διέκοπτε: «Θα το βουλώσεις επιτέλους, άνθρωπέ μου;».

Το σκηνικό επαναλήφθηκε αρκετές φορές, με τον Μπάιντεν να αποκαλεί κάποια στιγμή «κλόουν» τον Τραμπ.